Hallon Muffins

En riktig vinnare i alla stunder! Om du märker att muffinsarna börjar bli lite torra är det bara att värma
en stund i mikron så smälter chokladen.


Moment 2.


50 g smör
3 ägg
2 dl strösocker
1 dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
100 g grovhackad mjölkchoklad ( marabou )
2 dl hallon

Garnering:
ca 20 hallon

1. Sätt ugnen på 225 grader.
Sätt ut muffinsformar på en plåt med bakplåtspapper på ( så slipper du kladd! ).

2.Smält smöret. Vispa ihop ägg och socker pösigt. Tillsätt mjölk och smör.
Blanda mjöl och bakpulver i en bunke och blanda ner i smeten.
Tillsätt choklad och hallon.

3. Klicka ut smeten i formarna och sätt ut ett hallon på varje muffin.
Grädda mitt i ugnen i ca 15 min.

Tips :
Om du inte vill ha hallon eller mjölkchoklad går det lika bra med mörk eller ljus choklad
och andra bär som t.ex. blåbär eller jordgubbar.

Bild : Tora Tjeerdsma


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0