Limepaj med maräng

Den lite sura limekrämen blandat med den söta marängen är en perfekt kombination och är en riktigt fräch och smakrik paj.




Pajdeg:
3 dl vetemjöl
100 g smör
3 msk vatten

Limekräm:
4 limefrukter
3 dl vatten
1 ½ dl strösocker
3/4 dl maizena
3 äggulor
1 msk smör

Maräng:
3 äggvitor
1 dl strösocker

1. Pajdeg:
Sätt ugen på 200 grader. Häll smöret och mjölet i en matbredare ,
kör till en gryning massa. Tillsätt vatten och kör tills allt är blandat till en klump.

2. Tryck ut degen i en pajform ( ca 25 cm i diameter ) ,
fäst folie runt kanterna så att dom inte sjunker ner under gräddningen.
Förgrädda pajskalet i ca 15 min i nedre delen av ugnen.
Ta ut skalet och låt den svala , ta bort folien. Sänk ugnsvärmen till 150 grader.

3. Limekrämen:
Riv skalet på limefrukterna och pressa ut saften. Blanda limesaften , maizena ,
vatten och socker i en kastrull. Koka upp under omrörning. Ta kastrullen från värmen
och rör ner äggulorna i krämen. Ställ tillbaka kastrullen på värmen och låt krämen sjuda
upp ( men inte koka , annars kan den skära sig) . Rör ner limeskal och smör , låt krämen kallna.

4. Marängtäcke:
Vispa äggvitorna till hårt skum , blanda försiktigt ner sockret.

5. Häll ner krämen i pajskalet och bred marängen över. Grädda pajen
mitt i ugen i ca 15 min så att marängen får lite färg.

Tips: Ibland kan det var svårt att veta om man har vispat äggvitorna tillräckligt
länge , ett tips är att ta bunken / skålen upp och ner ( försiktigt! ) , om marängen håller sig fast har du vispat tillräckligt.

Kommentarer
Postat av: Jennie/Kalasgott

Oj gud du ligger verkligen i med bakningen Tora!! :-) Vad duktig du är!! Snacka om att Gerben o Natalia måste vara överlyckliga nu så mycket smarrigt som du bakar!

:-)

Kram! Ses kanske imorgon!

2009-04-29 @ 19:41:00
URL: http://kalasgott.blogg.se/
Postat av: tora

/jennie/

haha jo jag försöker ;) ja det får vi hoppas att dom är :P!

det var riktigt skoj igår ;) kram!

2009-05-01 @ 15:15:38
URL: http://bakdags.blogg.se/
Postat av: Anonym

Dreggel!! :D

2009-05-02 @ 19:34:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0