Cheesecake med vitchoklad

Denna kaka serverade jag på påskafton men den är så god att den passar till alla
tillfällen!Den var till och med så god att min moster
( som är hur duktig som helst på att baka ) ville få receptet ,
det måste vara bra betyg va?



200 g digestive
75 g smör
100 g vit blockchoklad
400 g philadephiaost
250 g ( 10%) kesella
1 dl strösocker
3 ägg

Topping:
3-4 dl creme fraiche
1 vaniljstång

Garnering:
ca 10 marsipan kycklingar

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret.
Lägg digestiverna i en plastpåse och rulla över med en bakkavel till smulor
och blanda med det smälta smöret.
Packa smulorna i en rund bakform med löstagbara kanter.

2.Grädda botten i mitten av ugnen i ca 10 min,
ta ut den och sänk ugnsvärmen till 150 grader.

3.Bryt chokladen i en skål och smält i mikrovågsugn.
Vispa samman philadephiaost, kesella och socker.
Rör ner chokladen och äggen i smeten.

4.Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i ca 30-35 min.
Kakan ska inte få färg. Ta ut och låt svalna.

5. Topping:
Gröp ut fröna från vaniljstången och vispa med creme fraichen
med elvisp så den blir fast och bredbar.
 Dekorera med marsipan kycklingarna.

Bild : Tora Tjeerdsma

Kommentarer
Postat av: Tina

Den här MÅSTE jag baka!!!! O tack för idag..alltid lika trevligt! Kram Tina

2009-04-30 @ 23:18:30
URL: http://tinasjostedt.blogg.se/
Postat av: tora

/Tina/

Ja, den här rekommenderar jag verkligen :)! det är jag som ska tacka! Kram!

2009-05-01 @ 15:17:57
URL: http://bakdags.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0