Dinkelbröd

Ett halvgrovt och gott matbröd. :)



250 g fullkornsdinkelmjöl
250 g vetemjöl
150 g yoghurt
1,5 dl vatten
25 g jäst
2 msk raps- eller olivolja
2 tsk salt
2 tsk honung

Gör så här:
Värm vattnet till ca 25 grader och lös jästen i det.
Tillsätt alla ingredienser, men spar lite dinkelmjöl.
Arbeta degen i minst 5 minuter med degkrokar tillsätt mer mjöl eftter behov, degen ska vara aningens klibbig.
Jäs degen i ca en halvtimme.
Arbeta degen lätt så att luften går  ur och forma den till ett bröd.
Sätt ugnen på 220 grader.
Lägg degen i en en smord 1,5 liters form och efterjäs i en halvtimme under bakduk.
Snitta brödet, pensla med kallt vatten och grädda i ca 25-30 minuter.

BIld : Tora Tjeerdmsa


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0