Hallonsockerkaka

 Det här är en riktigt saftig och god sockerkaka med smak av smör och sommar!



150 g smör
3 ägg
2 dl socker
3,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
ca 1,5 dl färska hallon (sockra dem lite om de är sura)

Sätt ugnen på ca 175 grader

Gör så här:
1. Smörj och bröa en rund hålform.
2. Smält smöret och låt det svalna av.
3. Vispa ägg  och socker poröst.
4. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke.
5. Rör ner de torra ingredienserna i äggsmeten.
6. Tillsätt smöret och rör om tills allt är väl blandat.
7. Häll i hallonen och rör om försiktigt.
8. Häll smeten i formen.
9. Grädda i nedre delen av ugnen i ungefär 40-50 minuter.
Testa med en sticka om den är färdig, är den inte kladdig så är det klart.

Ibland gör jag kakan med blåbär också, eller med äpple och kanel (kanske kommer
en bild på det längre fram!)

Bild: Tora Tjeerdsma

Kommentarer
Postat av: Tina

Åh vad vackert...o säkert alldeles, alldeles ljuvlig!!!!! Snyggt att du pyntat med blommor och blader..I LIKE!

2009-08-27 @ 09:43:25
URL: http://tinasjostedt.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0