Choklad cupcakes

En chokladdröm med en svag smak av kaffe, underbart gott!



12 st

3 ägg
2 ½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g saltat smör
1 dl gräddfil
3 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 msk kakao
1 nypa salt
100 g mörkchoklad 75%

Frosting:
60 g mjukt smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
½ dl kakao
100 g philadelphiaost
1 ½ msk kaffe

Garnering:
silverkulor

1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker pösigt och vitt. Smält smör, låt svalna något. Häll ner gräddfil och blanda med äggsmeten. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt och vänd ner i smeten.
Hacka chokladen och smält i vattenbad. Blanda ner i smeten.
Sätt ut pappersformar i en muffinsform och fyll dom till 2/3 med smet. Grädda mitt i ugnen i ca 15 min, låt svalna.

2. Frosting:
Rör alla ingredienser förutom kaffet krämigt. Rör ner kaffet. Spritsa frosting på cupcakesen och garnera med silverkulor.

Bild: Tora Tjeerdsma


Kommentarer
Postat av: Tina

LJUUUUUVLIGA, jag vet, för jag har ätit dem! Du är FÖR duktig!! Kram från extramamma!

2009-12-17 @ 17:01:03
URL: http://tinasjostedt.blogg.se/
Postat av: missan

Varför ska man smälta smör???

2012-02-04 @ 15:52:04
URL: http://hjärntorget

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0