After eight cheesecake

Denna kaka är riktigt god, speciellt med dom sötsyrliga bären till :)




400 g chokladkakor t.ex. maryland
100 g smör
200 g mörk marabou choklad
400 g philadelphiaost
1 1/4 dl strösocker
1 msk vetemjöl
2 ägg
½ tsk salt (om man använder saltat smör kan man ta lite mindre)
12 bitar after eight

Garnering:
Färska bär

1. Sätt ugnen på 175 grader. Mixa kakor och smör i en matbredare.
Tryck ut blandningen i form med löstagbar kant (24 cm i diameter).

2. Smält chokladen i ett vattenbad. Blanda philadelphiaost, socker, mjöl,
ägg och salt i en bunke. Rör ner den smälta chokladen. Skär after eight i bitar och
lägg ner i smeten. Häll smeten över kexsmulorna i formen. Grädda kakan mitt i ugnen i ca
40-50 min , tills smeten har stannat. Låt svalna, förvara i kylskåp.

3. Garnera med färska bär innan servering.

Tips: Kakan går utmärkt att göra dagen innan.

Bild : Tora Tjeerdsma

Kommentarer
Postat av: Frida

Åh ser helt underbar ut! Mumssss, när ska vi ha fika dejt du, jag och Malla? ;) Snaart, jag vill ha alla dina bakelser! :)

2009-07-29 @ 10:28:40
Postat av: åsa - hello sugar!

men mums!! den där såg otroligt god ut och det ser ju så fint ut med alla bären på! :)

2009-08-02 @ 21:00:12
URL: http://hellosugar.se
Postat av: anonym

Asså jag är jätte imponerad av dig! att du kan baka allt detta gott och du är bara 15, själv är jag 15 och det mest komplicerat jag har bakat är kladdkaka X)

2009-08-22 @ 16:57:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0