Nöt och lavendelkaka

Kakan har en riklig smak av nötter och en liten touch av lavendel. Den är mäktig men lavendeln gör den fräsch och grymt god!




ca 40 st

250 g smör
2 ½ dl hasselnötter
2 dl pecannötter
1 dl valnötter
50 g mörk blockchoklad
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
3 dl råsocker
3 msk kakao
1 dl sirap
1 dl mjölk
2 tsk vaniljsocker

Garnering:
ca 2 msk lavendel

1. Sätt ugnen på 175 grader, smält smöret.
Grovhacka nötterna och chokladen. Blanda mjöl och bakpulver i en skål.
Rör ner hälften av nöthacket och resten av ingredienserna i det smälta smöret,
blanda samman allt väl till en smet.

2. Lägg bakplåtspapper i en långpanna eller på en plåt (30x40 cm).
Fördela smeten på långpannan/plåten , strö över resten av nöthacket  och lavendel.
Grädda kakan mitt i ugnen i ca 15 min. Låt kakan svalna , skär sedan kakan i ca 40 fyrkantiga bitar.

Bild : Tora Tjeerdsma

Kommentarer
Postat av: åsa - hello sugar!

kakan låter jättegod med alla blandade nötter. jag har dock aldrig testat att baka med lavendel förut.

2009-07-16 @ 19:56:24
URL: http://hellosugar.se
Postat av: Tina

Vad gulligt "Lavendelkaka"..Jag har ätit småkakor med lavendel, väldigt gott, men den här måste jag prova att göra!! Åh vad du är duktig. Det måste du ha efter mamma... Kram Tina

2009-07-18 @ 13:40:57
URL: http://tinasjostedt.blogg.se/
Postat av: Natalia

Det tror jag också! :-)

Lavendelkakan är supergod och med lite grädde och färska bär så blir den ännu godare!

2009-07-20 @ 16:30:53
Postat av: Hanna

Ser jättegod ut:)

2009-07-23 @ 15:02:29
URL: http://sweethanna.blogg.se/
Postat av: Malin

Guuuud va gott!

2009-08-03 @ 20:11:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0