Chokladcheesecake

Chokladcheesecaken som jag har gjort här smakar nästan lite som chokladmousse. Den är grymt god och väldigt mättande , så man kan inte äta för mycket av den även fast man skulle vilja.




Kakbotten:
185 g diestivekex
50 g smör

"Fyllning":
1 msk gelatinpulver + ½ dl vatten
250 g mörk blockchoklad
1/4 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 äggulor
200 g philadelphiaost
2 äggvitor
1/4 dl socker
2 dl vispgrädde

Garnering:
Blåbär och smultron

1. Kakbotten:
Mixa samman smör och digestivekex i en matbredare.
Tryck sedan ut massan i en rund bakform (20-25 cm).

2. Fyllning:
Blanda gelatinpulver med vatten och ställ undan. Smält 200 g choklad i ett vattenbad och låt svalna, krossa resten (50 g). Blanda gelatin, den smälta chokladen, chokladkross, socker, vaniljsocker, äggulor ochfärskost. Vispa äggvitor och socker till hårt skum, vispa även grädden. Rör ner gräddvispen och äggviteskumet i färskostblandningen.

3. Häll fyllningen i formen och täck över med aluminiumfolie. Låt stelna i kylen i några timmar,minst 6 timmar. Garnera innan servering med blåbär och smultron.

Bild : Tora Tjeerdsma

Kommentarer
Postat av: åsa - hello sugar!

åh vad du bakar mycket gott! chokladcheesecake är ju bara helt oemotståndligt! kan tänka mig att det är lätt att äta lite för mycket. :)

2009-06-30 @ 11:51:04
URL: http://hellosugar.se
Postat av: Faile

Gosh vilken bra blogg. Jag har hittat flera recept jag tänker testa :D Jag lägger till dig på bloglovin ^^

2009-07-03 @ 19:24:45
URL: http://faile.blogg.se/
Postat av: tora

faile :

tack! åh vad snällt det behövs :)

2009-07-04 @ 13:30:31
URL: http://bakdags.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0