Rabarbersaft

När det är en sån varm dag som det har varit idag kan det vara gott att svalka sig med en kall dricka. Och den här rabarbersaften var verkligen en hit. Den smakar både underbart och ser bra ut , en vinnare helt enkelt!
(Passar perfekt till nybakade kanelbullar!)



moment 2

Ca 1 ½ l färdig saft

ca 2 kg rabarber
1 l vatten

Till varje avrunnen liter saft:
500 g strösocker
konserveringsmedel

1. Skölj rabarbersjälkarna i ljummet vatten. Skär dom i bitar (skala dom ej)
och lägg ner dom i en rymlig kastrull. Häll på vattnet.

2. Koka sakta under lock tills rabarberna är helt mjuka.
häll upp saftmassa i en silduk och låt rabarbermassan rinna av.

3. Mät saften och häll tillbaka den i grytan (som rengjorts).
Koka saften och rör ner sockret, koka i ca 15 min. Skumma eventuellt av under tiden.

4. Ta av grytan från värmen och skumma av noga (annars kan det mögla).
Rör ner konserveringsmedlet. Häll upp saften på rena flaskor (rengjör flaskorna med kokande
vatten innan påhällning) förslut flaskorna väl och förvara svalt.

Bild : Tora Tjeerdsma

Kommentarer
Postat av: åsa - hello sugar!

rabarbersaft är ju såå läskande och gott.



självklart får du länka! :)

2009-06-15 @ 23:39:52
URL: http://hellosugar.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0