Choklad och myntapaj

Den här pajen har jag velat göra länge och i dag , på 1 maj  när jag vaknade och solen sken tänkte jag att det var perfekt att göra denna ganska mättande men ändå frächa paj. Och god blev den!



Pajdeg:
3 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
1 msk strösocker
100 g smör
1 ägg
2 tsk vatten

Chokladfyllning:
200 g mandelmassa
50 g smör
2 ägg
2 msk vetemjöl
2 ½ msk kakao
½ tsk bakpulver
1-4 msk hackad färsk pepparmynta
( beroende på hur starkt man vill ha det )

Garnering:
100 g mörk blockchoklad
pepparmynta

1. Pajdeg:
Sätt ugnen på 200 grader. Häll mjöl, bakpulver, socker och smör i en matbredare.
Tillsätt ägg och vatten och kör tills det blir en klump.
Tryck ut degen i en form med löstagbara kanter ( 24 cm i diameter ) .

2. Chokladfylling:
Häll mandelmassa och smör i en matbredare.
Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda ner mjöl, kakao, bakpulver och pepparmynta.
Kör tills smeten blir jämn. Häll ner smeten i pajformen.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 min. Ta ut pajen och låt den svalna.

3. Garnering:
Dela på blockchokladen och lägg ner det i en plastpåse ,
lägg in påsen i mikron tills chokladen har smält.
Klipp ett litet hål i ena hörnet på påsen och gör ett fint mönster på pajen.
( Varning för kladd ) .

Bild : Tora Tjeerdsma

Kommentarer
Postat av: Jennie/Kalasgott

Ojojoj vilken paj! Superfin och så låter den sååå god! :-) Duktigt du är!

2009-05-02 @ 18:43:27
URL: http://kalasgott.blogg.se/
Postat av: tora

/ jennie /

tack så mycket ;)

PS. den är god :D

2009-05-02 @ 19:28:48
URL: http://bakdags.blogg.se/
Postat av: Gerben

Igår åt jag den sista biten. Jag värmde biten en halv minut i micron och la på en skopa vaniljglass. O så gott.

2009-05-04 @ 17:30:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0