Rabarber smulpaj

Rabarberpaj är den första pajen jag gör varje år av skörd från trädgården ,
och i år blev det tidigt!
Den här rabarberpajen är väldigt lätt att göra och fort går det ,
och så är den god förstås.



Pajdeg:
2 dl vetemjöl
100 g smör
1 msk socker

Fyllning:
2-5 rabarber ( beroende på storlek )
1 - 2 dl socker

Garnering:
½ dl hackade mandlar

1. Sätt ugnen på 225 grader.
Häll vetemjöl, smör och socker i en matbredare och kör tills det har blivit smulor ,
om det har blivit en klump har man kört för länge. Skiva rabarberna i centimeter tjocka skivor och blanda med socker. Häll rabarberna i en pajform och strö över deg smulorna och mandeln.

2.Grädda pajen mitt i ugnen i ca 25 min. Servera med glass eller vaniljsås.

Bild : Tora Tjeerdsma

Kommentarer
Postat av: Malla

Åh du är så duktig lillasyster =)<3

2009-05-06 @ 20:29:59
Postat av: Tina

Åh vad gott! Rabarber, i LIKE! jag gjorde också rabarberpaj i söndags! Fina bilder som vanligt!! Hälsa la mama! Kram Tina

2009-05-07 @ 07:59:56
URL: http://tinasjostedt.blogg.se/
Postat av: Jennie/Kalasgott

Åh gud vad gott!!

2009-05-07 @ 17:14:31
URL: http://kalasgott.blogg.se/
Postat av: tora

Malla:

tack så mycket stora syster! <3

2009-05-07 @ 19:36:25
URL: http://bakdags.blogg.se/
Postat av: tora

Tina:

Jag tycker också jätte mycket om rabarber! Då var jag inte ensam då ;) tack så mycket =) det ska jag göra! Kram

2009-05-07 @ 19:38:31
URL: http://bakdags.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0