Kokosmums

Om man är ute efter en riktig sockerbomb är det här det rätta receptet! Kokosmumsen är grymt goda med den rostade kokosen.





1 msk matolja
3 msk kallt vatten
3 tsk gelatinpulver
2 äggvitor
1 dl vatten
5 dl strösocker
1 msk vaniljsocker

Garnering:
2 dl kokos

1. Rosta kokos i en stekpanna på medelstark värme tills det har blivit ljus brunt.
Smörj en långpanna ( ca 25x30 cm ) med matolja. Häll gelatinpulver och vatten i en skål
och rör om , låt stå och svälla en stund.

2. Häll strösocker och vatten i en kastrull och värm upp, rör om tills allt socker har smält
så att det ser ut som en sirapsliknande sockerlag. Blanda ner gelatinet i sockerlagen, ställ kastrullen åt sidan.

3. Häll äggvitor i en bunke och vispa till ett hårt skum. Fortsätt vispa och
häll i sockerlagen. Vipsa ett tag tills det har blivit ett tjockt skum.
Blanda ner vaniljsocker.

4. Häll hälften av kokosen i långpannan så att det täcker bottnen. Häll i smeten,
låt svalna i 5-10 min. Täck över med plastfolie och sätt in i kylskåp,
låt den stelna i ett par timmar. Strö sedan på resten av kokosen.
Ta ut långpannan och skär kakan i ca 15 bitar , Förvara i kylskåp.

Bild : Tora Tjeerdsma

Kommentarer
Postat av: Tina

Men så goda de ser ut!! Jag vill ha!! Kram Tina

2009-05-19 @ 09:08:20
URL: http://tinasjostedt.blogg.se/
Postat av: Carro

Men mums!

2009-05-19 @ 18:27:25
Postat av: Cutecakes-Paulina

Dessa ser väldigt goda ut!

2010-03-04 @ 09:32:46
URL: http://cutecakes.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0