Snötryffel

Det bästa med tryffel är att man kan smaksätta med nästan allt! Här är min favorit med mintsmak, rullade i florsocker så dom ser ut som söta snöbollar. (:



ca 20 st

1 dl vispgrädde
100 g mörk choklad
100 g after eight (12 bitar)
2 msk vaniljsocker
2 msk smör

Garnering:
florsocker

1. Blanda vispgrädde och socker och koka i 2 min, rör om hela tiden. Rör ner choklad (i bitar), after eight och smör i grädden, rör tills allt har smält. Häll smeten i en plastbunke, låt kallna i kylskåp i minst 3 timmar.

2. Ta ut "smeten" och låt den bli lite mjuk. Rulla först smeten till bollar, rulla dom sen i florsocker. Förvara i kylskåp.

Bild: Tora Tjeerdsma

Kommentarer
Postat av: Visan

Åh ser riktigt gottigt ut!

2009-12-02 @ 11:49:20
URL: http://visansgoda.blogg.se/
Postat av: Natalia

De är verkligen supergoda!

2009-12-02 @ 15:51:12
Postat av: Helena

Fantastiska! och framförallt, för oss som inte riktigt har bakgenen i kroppen, enkla att göra..

Har blivit riktigt tryffelbiten, och går iväg på glöggkalas stolt bärandes på tre olika sorter tryfflar. Experimenterat vilt och köpt choklad för hundratals kronor de senaste dagarna!

2009-12-11 @ 16:43:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0