Vaniljknäck

En julfavorit med vaniljsmak, mums! :)



ca 60 st

2 dl socker
2 dl ljus sirap
2 dl vispgrädde
1 msk smör
3 msk hackad mandel
1 vaniljstång

1. Häll socker, sirap och vispgrädde i en tjockbottnad kastrull. Dela vaniljstången på hälften och dra med en kniv för att få ut fröna, lägg i kastrull. Koka i 15-25 min, rör hela tiden så att smeten inte bränns vid. Gör kulprov, går det inte att rulla smeten till en kula får det koka några minuter till.

2. Ta kastrullen åt sidan och blanda ner smör och mandel. Ställ knäckformar på en plåt och fyll dom nästan helt. Låt svalna. Om knäcken fortfarande är lite mjuka när dom har svalnat kan man förvara dom i kylskåp, då håller dom sig längre också.

Bild: Tora Tjeerdsma

Kommentarer
Postat av: Sandra drömkaka

Mandel i knäcken är verkligen supergott, har du provat med solrosfrön i? Det är också en favorit hos mej :) !

2009-11-27 @ 15:17:30
URL: http://dromkaka.blogg.se/
Postat av: Jennie/Kalasgott

Mums! :D Gud vad duktig du är Tora!! Jo, vet inte om du har sett, men Camilla på www.mingodasida.blogspot.com har gjort din after eight kladdkaka :D måste nog också baka den!

2009-11-27 @ 18:05:05
URL: http://kalasgott.blogg.se/
Postat av: tora

Jennie:

tack detsamma måste jag ju säga! vad roligt, det måste jag kolla! :D

2009-11-28 @ 17:40:48
URL: http://bakdags.blogg.se/
Postat av: tora

Sandra:

Det får jag testa, låter väldigt gott! (:

2009-11-28 @ 17:42:00
URL: http://bakdags.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0