Chokladkakor

Dessa chokladkakor är superenkla att göra och supergoda! :)




ca 40 st

2 ½ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
1 1/4 dl florsocker
½ msk vaniljsocker
2 msk kakao
100 g smör
1 äggula

Pensling:
äggvita
pärlsocker

1. Lägg alla ingredienser i en matbredare, smöret ska helst vara kylskåpskallt.
Kör tills det blir en deg. Lägg degen i en plastpåse och tryck ihop den till en ganska platt fyrkant. Låt den kallna i kylskåp i ca 1 timme.

2. Sätt ugnen på 200 grader. Ta ca hälften av degen och kavla ut på mjölat bord.
Degen ska bli tunn, ungefär som när man gör pepparkakor.
Ta ut cirklar (ca 9 cm i diameter) med t.ex. ett glas. Lägg kakorna på en plåt klädd med bakplåtspapper.

3. Vispa äggvitan med en gaffel och pensla kakorna, strö över pärlsocker.
Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 6 min. Förvara i burk.


Bild : Tora Tjeerdsma

Kommentarer
Postat av: Anna

Hejsan! Vilka underbara bakverk! Jag har en liten annorlunda fråga, är det en duk eller ett underlägg som Chokladakorna ligger på på bilden? Om det är en duk: var har du hittat den? Kanske inte går att få tag på längre men jag håller tummarna. Ska ta o testa After Eight tårtan. Tack för receptet :)

2009-12-01 @ 16:25:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0