Päronkaka

Päronkakan som jag har gjort här inehåller inte så mycket socker och passar därför utmärkt mitt i veckan.
Den blir ännu godare med lite vaniljsås!




Deg:
1½ dl vetemjöl
½ dl havregryn
3 msk strösocker
100 g smör

Fyllning:
ca 10 små päron
2 msk brun farinsocker
1 tsk kanel
mald ingefära

Garnering:
½ dl kokos

1. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda mjöl, havregryn, socker och smör till
en gryning massa i en matbredare.
Skala och kärna ur päronen, skär dom sedan i klyftor.

2. Lägg päronen i en ugnssäker form. Blanda farinsocker, kanel och ingefära
och strö blandningen över päronen. Fördela smuldegen överst. Strö över kokos.

3. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 20-25 min, tills päronen har blivit mjukna och
smuldegen fått lite färg. Servera ljummen med vaniljsås eller glass.

Bild : Tora Tjeerdsma



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0