Hallonbullar med kokos

Gud vad gott det här var! Hallon, kokos och vit choklad är verkligen en bra kombination! Den här gången blev bullarna extra saftiga, antagligen för att jag använde mindre mjöl. Bullar är ju väldigt bra att göra, eftersom man kan fylla dom med nästan vad som helst. Min favoritfyllning är nog ändå kanel och socker, traditionellt, men så gott!




ca 40 st

150 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst
½ tsk salt
1 dl socker
2 tsk malen kardemumma
ca 12 dl vetemjöl

Fylling:
ca 100 g mjukt smör
4 dl hallon, maizena
3 dl kokos
200 g vitchoklad

Pensling:
1 ägg
kokos

1. Börja med att smälta smöret i en kastrull. Häll i mjölken och värm tills det har blivit ljummet, ca 37 grader.
Lös upp jästen i en degbunke med lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet och sedan salt, socker, malen kardemumma och ca 2/3 av mjölet. Arbeta degen blank och smidig. Tillsätt mera mjöl men spara 1-2 dl till utbakningen. Degen är färdig när den släpper från degbunkens kanter. Täck degen med en bakduk och ställ den på ett dragfritt, gärna mörkt och ganska varmt ställe. Jäs den till dubbel storlek. Arbeta degen några minuter och lägg upp den på mjölat bakbord. Knåda i resten av mjölet, om det behövs. Degen är färdig när den är slätt och inte klibbar fast i händer och bakbord.

2. Kavla ut degen på lätt mjölat bakbord till en rektangel. Bred på smöret. Blanda hallonen med lite maizena, strö ut på degen och krossa hallonen så det blir syltaktigt. Rosta kokos lätt i stekpanna och strö över degen. Hyvla den vita chokladen över degen, rulla ihop den. Skär rullen i jämnstora bitar, lägg dom på en klädd plåt. Lägg över en bakduk och låt bullarna jäsa till dubbel storlek (det kan ta ganska lång tid beroende på hur varmt det är där degen jäser - det går fortare om det är varmt).

3. Sätt ugnen på 225 grader. Pensla bullarna med ett uppvispat ägg. Strö över kokos och grädda mitt i ugnen i ca 8 min. Låt svalna på galler.

Bild: Tora Tjeerdsma



Kommentarer
Postat av: Daniella - BakeCake

ååh.. varje gång jag kikar in här så blir jag sååå frestad! hur vackra bullar som helst! och dom ser otroligt goda ut också! :D

2010-04-14 @ 14:52:15
URL: http://bakecake.blogg.se/
Postat av: Baktokig

de bullarna ser ju supergoda ut! Min favoritfyllning är nog mandelmassa och blåbärssylt, eller så vaniljbullar. Men ditt recept lät väldigt spännande, ska kanske ta och prova det nästa gång jag gör bullar! :)

2010-04-14 @ 20:22:10
URL: http://baktokig.blogg.se/
Postat av: I Nadjas kök

Vilka härliga bullar. Men speciellt gillade jag det där stora gröna fatet du har bullarna på, var har du hittat det?

2010-04-15 @ 20:30:52
URL: http://www.nadjaskitchen.se
Postat av: Tora

I Nadjas kök:

Jag fick mitt fat i present, men jag vet att man kan köpa den på Grandma´s. Märket heter Mateus :)

2010-04-18 @ 16:56:04
URL: http://bakdags.blogg.se/
Postat av: Jenny Eriksson

Åh vad gott!

2010-04-19 @ 08:07:44
URL: http://fotografjennyeriksson.blogg.se/
Postat av: Jessica

Vilka ljuvliga bullar, skulle gärna sätta tänderna i en.



Visst kan vi länka till varandra.

2010-04-19 @ 17:13:17
URL: http://hallonblabar.blogspot.com
Postat av: Ett Kakmonster

Hej!



Just nu har vi en tävling som heter Cake of Sweden dit man kan skicka in alla sina favoritbakverksrecept fram till den 25 april. Det recept med flest röster kommer att möta juryns favorit i finalen och personen bakom det vinnande receptet får en resa för två till Shanghai.



Du har så många fina recept, vore kul ifall du vill skicka in ett på http://cakeofsweden.se (där kan du även läsa mer om tävlingen)



Ha det super!

2010-04-20 @ 16:04:37
URL: http://cakeofsweden.se
Postat av: Bakeoholic

Åh, hallon och kokos, fantastisk kombination!

2010-04-20 @ 17:53:13
URL: http://bakeoholic.wordpress.com
Postat av: Bakeoholic

Åh, hallon och kokos, vilken fantastisk kombination!

2010-04-20 @ 17:53:45
URL: http://bakeoholic.wordpress.com
Postat av: Sandra drömkaka

Mums vilka godingar! Hallon, kokos och vit choklad passar ju så bra ihop, nu blir jag sugen baka bullar :)

2010-04-23 @ 12:52:54
URL: http://dromkaka.blogg.se/
Postat av: Yasemin

Vilken fin blogg. Hamnade här från Kalasgott med den fina bilden hon hade på dig. Och dina bakverk är ju minst lika fina :)

2010-04-23 @ 16:59:45
URL: http://yaseminskok.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0