Persikotarte med vanilj

Det här var verkligen supersmarigt! Mördegen blev tunn och krispig, precis som det ska vara (enligt mig)! Syrlig creme fraiche med dom söta persikorna blev en hit, tillsammans med den färska vaniljen blev det ännu godare! :)



3 dl vetemjöl
1 msk strösocker
125 g smör
1 äggula

Fyllning:
2 äggulor
2 dl creme fraiche
½ vaniljstång
1 tsk vaniljsocker
2 burkar med persikohalvor

1. Blanda samman mjöl, socker och smör i en matbredare. Tillsätt äggulan, arbeta snabbt ihop till en deg. Lägg degen i kylskåpet i ca 30 min. Kavla ut degen och tryck ut den i en pajform(tänk på att degen ska vara tunn!). Sätt ugnen på 225 grader. Låt formen vila i kylen i ca 20 min. Nagga degen, förgrädda i nedre delen av ugnen i ca 20 min. Sänk ugnsvärmen till 200 grader.

2. Låt persikohalvorna rinna av, spara 2 msk av sirapen. Vispa upp äggulorna. Vispa ner creme fraiche, vaniljsocker och persikosirapen. Gröp ur vaniljstången och blanda ner innankråmet i blandningen. Häll blandningen i pajskalet. Grädda mitt i ugnen i ca 30 min. Servera med vaniljvisp. Mums!

Bild: Tora Tjeerdsma

Kommentarer
Postat av: Carro

Åhh vad spännande! Älskar ju persika! :)

Ser jätte fint ut!

2010-04-24 @ 18:24:09
URL: http://systrarnayster.blogg.se/
Postat av: Nena

Vad rolig och god tarta, den har jag inte sett tidigare! Jag hittade hit av en slump o gillar en massa dina recept, jatte duktig!

Ha en harlig Valborg!

Halsningar fran Italien:))

2010-04-30 @ 15:54:55
URL: http://paradiserecipe.com
Postat av: Visan

Got!!

2010-05-04 @ 10:34:21
URL: http://visansgoda.blogg.se/
Postat av: Visan

Gott menade jag ju! :D

2010-05-04 @ 10:34:34
URL: http://visansgoda.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0