Krusbärspaj

Överraskande god krusbärspaj som blir ännu godare med en kula vaniljglass :)




100 g smör
2 dl  havregryn
3/4 dl vetemjöl
½ dl socker
1 äggula

Fyllning
400 g krusbär
1 dl strösocker
1 dl ljus muskovadosocker
1 tsk citronsaft
2 msk rödvin

Dekoration
50 g pecannötter

1. Mixa snabbt ihop smör, havregryn, vetemjöl, socker och äggula till en deg i matberedaren, med kniven monterad. Ta upp degen och tryck ut den i en rundform med löstagbar kanter, cirka 24 cm i diameter. Ställ formen kallt 30 minuter.

2. Skölj och snoppa krusbären och lägg dem i en kastrull. Tillsätt socker, muscovadosocker, citronsaft och rödvin. Koka upp och låt koka samman under omrörning, cirka 10 minuter. Låt svalna. Lägg fyllningen i pajskalet och strö över pecannötterna (hackade). Grädda pajen mitt i ugnen, 200 grader, cirka 20 minuter. Servera ljummen med glass.

Grundreceptet är från Allt om mat.

Bild: Tora Tjeerdsma

Kommentarer
Postat av: bitte

Hej jag länkar till alla som röstar på min sko i Nellys designa sko tävling.



Min sko klättrar på listorna och vinner jag är det er jag delar vinsten med.

http://blogg.veckorevyn.com/pinsamt/2010/08/01/lankar/



kram Bitte

Postat av: Tara

Vad gott det låter! Har du något riktigt bra födelsedagstårte recept? Tacksam för svar, kram Tara

2010-08-13 @ 16:27:58
URL: http://tortelina.blogg.se/
Postat av: Tora

Tara:



Oj har glömt att svara, så nu kanske det är för sent. Men en riktigt bra födelsedagstårta är hasselnötstårtan som du hittar i mitt nyaste inlägg. Ha det bäst! Kram Tora

2010-08-29 @ 11:40:06
URL: http://bakdags.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0