Chokladfondant
En varm chokladbakelse när den är som bäst! För en chokladälskare som mig är detta en mycket smakfull dröm med stark chokladsmak och ett mjukt inre, kan inte bli bättre! :)

6st
250 g smör
1 dl kakao
250 g mörk choklad
2 dl vetemjöl
2 ägg
2 ½ dl strösocker
+ extra kakao och smör
1. Ta en muffinsplåt och smörj 6 st av "formarna" med smör, pudra på lite kakao. Bryt chokladen i bitar och smält i vattenbad. Rör ner smöret lite i taget. Ställ åt sidan och låt svalna något.
Sikta vetemjöl och kakao i en bunke. Vispa ägg och socker pösigt, vänd ner i chokladsmeten. Vänd sist ner mjölblandningen och skeda smeten i formarna. Fyll inte mer än 3/4, knacka lätt på utsidan för att få bort luftfickor. Täck över muffinsplåten och ställ i kylen 3-5 timmar.
2. Sätt ugnen på 200 grader. Grädda mitt i ugnen i ca 12-14 min. Låt chokladfondanterna vila några min, Själp sedan upp dom på tallrikar gärna med en klick grädda. Servera genast!
Bild: Tora Tjeerdsma

6st
250 g smör
1 dl kakao
250 g mörk choklad
2 dl vetemjöl
2 ägg
2 ½ dl strösocker
+ extra kakao och smör
1. Ta en muffinsplåt och smörj 6 st av "formarna" med smör, pudra på lite kakao. Bryt chokladen i bitar och smält i vattenbad. Rör ner smöret lite i taget. Ställ åt sidan och låt svalna något.
Sikta vetemjöl och kakao i en bunke. Vispa ägg och socker pösigt, vänd ner i chokladsmeten. Vänd sist ner mjölblandningen och skeda smeten i formarna. Fyll inte mer än 3/4, knacka lätt på utsidan för att få bort luftfickor. Täck över muffinsplåten och ställ i kylen 3-5 timmar.
2. Sätt ugnen på 200 grader. Grädda mitt i ugnen i ca 12-14 min. Låt chokladfondanterna vila några min, Själp sedan upp dom på tallrikar gärna med en klick grädda. Servera genast!
Bild: Tora Tjeerdsma
Kommentarer
Postat av: Pania
men möms vad gott det såg ut
Postat av: Anna
Denna kommer jag göra snarast, kanske redan på söndag!!!
Trackback