Mandeltårta

Den här tårtan är bara för god! Så få ingredienser ger så många olika smaker och konsistenser. Den är både fluffig, krämig och krispig. Måste bakas av alla! :)





1 ½ dl mandel
1 dl socker
4 äggvitor

"Kanderade mandlar":
3/4 dl socker
2 msk mandlar

Smörkräm:
4 äggulor
2 dl vispgrädde
1 dl socker
50 g smör

1. Sätt ugnen på 175 grader.Rita och klipp ut 2 bottnar (24 cm i diameter) på bakplåtspapper, lägg dom på en plåt. Skålla och mal mandeln. Blanda med socker. Vispa äggvitorna till hårt skum, vänd ner i mandelsockret. Bred ut på bottnarna. Grädda mitt i ugnen i ca 15 min.

2. Smält socker med mandel i en stekpanna. Häll upp på bakplåtspapper och låt stelna. Krossa i en mortel.
Blanda äggulor, hälften av vispgrädden, socker och smör i en kastrull. Sjud upp under vispning tills det tjocknar, låt svalna. Vispa upp resten av grädden och blanda ner det tillsammans med dom kanderade mandlarna i smörkrämen. Bred hälften av krämen på ena tårtbottnen, lägg på den andra och bred på resten av krämen.

Bild: Tora Tjeerdsma

Kommentarer
Postat av: Malin

Låter helt fantastiskt jättegott! :O Sött dekorerat också.

2010-01-25 @ 17:06:53
URL: http://getiton.blogg.se/
Postat av: karin

Den verkar riktigt god!



Du har väl inte missat min tävling där du kan vinna valfri kak/muffins- eller paj-form!



Kram Karin

2010-01-26 @ 20:28:42
URL: http://www.bagerskan.se
Postat av: Kalasgott

Låter supersmarrig Tora!! :) Allt bra med dig annars?

2010-01-26 @ 21:51:56
URL: http://kalasgott.blogg.se/
Postat av: Tora

Kalasgott:



yes, här är allt bra! hur är det själv? :)

2010-01-30 @ 14:02:16
URL: http://bakdags.blogg.se/
Postat av: Tina

Den MÅSTE jag göra, mandeltårta är verkligen MIN favorit!!!

2010-02-06 @ 18:56:39
Postat av: Helena

Åh den här tårtan såg ju bara helt fantastiskt god ut!!!! :)



Vilken otroligt fin bakblogg du har, jag blir verkligen bak- och kaksugen!

2010-03-11 @ 16:00:36
URL: http://matresan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0