Örtkringlor

Dessa matiga och goda kringlor påminner lite om scones och är därför godast färska! Om det blir några över går det utmärkt att frysa in ;)




ca 20 st

7 ½ dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
½ tsk salt
1 tsk timjan
1 tsk rosmarin
150 g smör
3 dl mjölk

pensling:
1 ägg

Garnering:
flingsalt

1. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda samman mjöl, bakpulver, salt, timjan och rosmarin. Spara lite mjöl till utbakning. Finfördela smöret i mjölblandningen, häll i mjölken. Blanda snabbt samman allt till en deg, gärna i en köksassistent.

2. Ta upp degen på mjölat bord, dela den i 20 bitar. Rulla alla bitar samla längder, ca 20- 25 cm. Forma längderna till kringlor och lägg på bakplåtsklädd plåt. Pensla kringlorna med ett uppvispat ägg, strö över flingsalt. Grädda mitt i ugnen i ca 10 min.

Bild: Tora Tjeerdsma

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0