Choklad cheesecake

Hoppas eran midsommmarafton blev bra! Det var iallafall min! En gudomligt god cheescake, härliga kompisar och fint väder, kan inte bli bättre :)



200 g digestivekex
200 200 g maryland chocolate cookies
2125 g smör
2.5 2,5 dl kesella
400 400 g philadelphiaost
1 1 dl strösocker
3 3 st ekologiska ägg
200 200 g mörkchoklad 70 %

1. Sätt ugnen på 175 grader. Krossa kexen fint i en mixer och blanda smulorna med smält smör och kakao. Tryck ut blandningen till en botten i en rundform med löstagbara kanter (24 cm i diameter). Förgrädda bottnen i mitten av ugnen i cirka 7 minuter och låt den svalna. Sänk ugnen till 130 grader.

2. Vispa philadelphiaost, kesella ochströsocker krämigt i en skål. Rör ner ett ägg i taget. Bryt chokladen i bitar och smält dem på svag värme i ett vattenbad. Blanda chokladen i smeten häll den över kexbottnen. Garnera ytan med hela pekannötter. Grädda kakan i 130 grader i cirka 40 minuter. Låt svalna i kylskåp minst 1 timme innan servering. Servera cheesecaken kylskåpskall. Garnera med lite siktad kakao, jordgubbar och ätliga blommor.

Grundreceptet hittar ni HÄR.

Bild: Bakdags

Rabarberbakelser

Dessa söta maräng och rabarberbakelser bjöd jag på i måndags när min mamma hade tjejmiddag, och som tur var blev dom nöjda ;)

PS. Dom sista recepten på pajerna hittar ni på Kalasgott.



ca 8 st

Marängbotten
2 äggvitor
2 dl strösocker

Rabarberkompott
200 g rabarber
½ dl ljus muskovadosocker
½ dl rödvin
½ vaniljstång

Citrusgrädde
2 dl vispgrädde
1 msk socker
½-1 msk ospädd lime/citronsaft

1. Rabarberkompott
Skär rabarberna i centimeter tjocka skivor, häll i en kastrull. Dela vaniljstången på längden, lägg i kastrullen. Häll i muskovadosockret och rödvinet. Sjud i ca 10 min. Ta upp vaniljstången och skrapa ut vaniljskornen, rör ner i rabarberkompotten. Låt svalna.

2. Maräng
Sätt ugnen på 125 grader. Vispa äggvitorna hårt, tillsätt sockret och vispa tills smeten har blivit glansig. Fördela smeten i 8 muffinsformar. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 min. Låt kallna.

3. Vispa grädden med sockret och saften inte allt för hårt. Fyll maräng"skålarna" först med grädden och sen med kompotten, servera!

Bild: Bakdags



Sommarlov!

I veckan slutade jag nian, och det firade vi med min favorittårta! Nämligen aftereighttårta. Åh, vad jag ser fram emot ett långt sommarlov med massor av sol och bad! :)

Recepten på 3 av pajerna jag och Jennie bjöd på förra helgen hittar ni på kalasgott! Själv kommer jag nog inte baka paj på ett bra tag haha ;)




Bild: Tora Tjeerdsma


Blueberry peach cobbler

En sommrig och fruktig paj med smak av båbär och persikor. Mums! :)



500g konserverade Persikor
500g Blåbär
2 dl Strösocker
2 tsk Vaniljsocker
2 msk Maizena

Cobblersmet
5 dl Vetemjöl
3/4 dl Strösocker
1 msk Vaniljsocker
1 msk Bakpulver
1 nypa Salt
175g mjukt Smör
2 dl Vispgrädde
rivet skal av 1 Lime


1.Skiva persikorna och lägg ut dem i en smörad ugnsform. Blanda blåbären med sockret och maizenan. Strö ut blåbären över persikorna. Blanda mjöl, socker, vaniljsocker, bakpulver och salt. Rör in smöret i den torra blandningen. Tillsätt grädden och det finrivna limeskalet. Rör tills smeten är jämn och fin. Klicka ut smeten ovanpå fyllningen och grädda pajen i mitten av ugnen i 180 grader, ca 20-30 minuter.

Bild: Tina Sjöstedt

Strawberry Banana Cream Pie

Under denna vecka kommer jag och Jennie att ladda upp recepten på alla pajerna som vi bakade i helgen. Den första är strawberry banana cream pie, som även var en av dom populäraste! Inte så konting eftersom den är så grymt god! Vaniljkräm, kolagrädde, jordgubbar och banan...det kan inte bli fel det ;)



Strawberry Banana Cream Pie
Pajskal
150g mjukt Smör
3 dl Vetemjöl
3/4 dl Strösocker
1 nypa Salt

Fyllning
5 dl Vaniljkräm
3 dl Vispgrädde
1 burk Dulce de Leche*
3 Bananer
500g färska Jordgubbar

1. Mixa/Knåda alla ihop alla ingredienser till en fin och jämn deg. Tryck ut degen i en pajform och grädda pajskalet i mitten av ugnen i 175 grader, ca 20-25 min. Låt pajskalet svalna.

2.
Vispa grädden fluffig och rör ned den kalla kolasåsen. Bred ut vaniljkrämen över pajskalet och lägg på de skivade banerna. Täck banerna med kolagrädden, skiva jordgubbarna och lägg dem fint på toppen.

* Dulce de leche får man genom att koka en burk sötad kondenserad mjölk på svag värme i 3 timmar.
Fyll på då och då med vatten i kastrullen, burken skall vara täckt under hela kokningen.


(Recept är gjort av Kalasgott)

Bilder: Tina Sjöstedt

Pajkalaset på råda!

I helgen hade jag och Jennie pajkalas på Råda Säteri tillsammans med Spot and tell. Det blev hur lyckat som helst, vädret höll i sig och pajerna räckte gott och väl! Egentligen inte så konstigt eftersom vi nog gjorde upp emot 25 pajer! Det blev 8 olika sorter, nämligen Pecan pie, Blueberry peach cobbler, Oooey gooey pie, Lemon meringue pie, Key lime pie, American apple pie, Strawberry rhubarb pie och Banana strawberry cream pie. Alla blev huuur goda som helst, och när vi frågade om det fanns någon favorit svarade alla olika, haha! Man kan väll säga att allt blev väldigt lyckat och gott. Och jag vill tacka alla som tog sig tid att komma och smaka på våra pajer. :)



Bilder: Gerben Tjeerdsma och Tina Sjöstedt

Pajbakning på gång!

Imorgon ska jag och Jennie baka pajer i massor! Så jag hoppas att alla ni som ska komma till Kaffe StuganRåda Säteri på lördag är rikigt sötsugna och att solen fortsätter att skina! Ha det bra så länge :)



Bild: Kalasgott

RSS 2.0