Blueberry peach cobbler

En sommrig och fruktig paj med smak av båbär och persikor. Mums! :)



500g konserverade Persikor
500g Blåbär
2 dl Strösocker
2 tsk Vaniljsocker
2 msk Maizena

Cobblersmet
5 dl Vetemjöl
3/4 dl Strösocker
1 msk Vaniljsocker
1 msk Bakpulver
1 nypa Salt
175g mjukt Smör
2 dl Vispgrädde
rivet skal av 1 Lime


1.Skiva persikorna och lägg ut dem i en smörad ugnsform. Blanda blåbären med sockret och maizenan. Strö ut blåbären över persikorna. Blanda mjöl, socker, vaniljsocker, bakpulver och salt. Rör in smöret i den torra blandningen. Tillsätt grädden och det finrivna limeskalet. Rör tills smeten är jämn och fin. Klicka ut smeten ovanpå fyllningen och grädda pajen i mitten av ugnen i 180 grader, ca 20-30 minuter.

Bild: Tina Sjöstedt

Kommentarer
Postat av: Daniella - BakeCake

Denna paj måste jag testa! Ser underbart god ut!!



Missa inte första tävlingen för månaden som har startat nu! Du kan vinna ett fullproppat paket fyllt med formar från Kalasform! Skulle vara jätte roligt om du deltar! Ha det bra! Kram Daniella - BakeCake

2010-06-12 @ 13:47:39
URL: http://bakecake.blogg.se/
Postat av: Annelie

Men så gott det ser ut!

Väldigt svenskt med det gula och blåa- ska nog bjuda på den på midsommar när vi får gäster från England!



Trevlig söndag!

2010-06-13 @ 15:06:12
URL: http://imittkok.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0