Choklad cheesecake

Hoppas eran midsommmarafton blev bra! Det var iallafall min! En gudomligt god cheescake, härliga kompisar och fint väder, kan inte bli bättre :)



200 g digestivekex
200 200 g maryland chocolate cookies
2125 g smör
2.5 2,5 dl kesella
400 400 g philadelphiaost
1 1 dl strösocker
3 3 st ekologiska ägg
200 200 g mörkchoklad 70 %

1. Sätt ugnen på 175 grader. Krossa kexen fint i en mixer och blanda smulorna med smält smör och kakao. Tryck ut blandningen till en botten i en rundform med löstagbara kanter (24 cm i diameter). Förgrädda bottnen i mitten av ugnen i cirka 7 minuter och låt den svalna. Sänk ugnen till 130 grader.

2. Vispa philadelphiaost, kesella ochströsocker krämigt i en skål. Rör ner ett ägg i taget. Bryt chokladen i bitar och smält dem på svag värme i ett vattenbad. Blanda chokladen i smeten häll den över kexbottnen. Garnera ytan med hela pekannötter. Grädda kakan i 130 grader i cirka 40 minuter. Låt svalna i kylskåp minst 1 timme innan servering. Servera cheesecaken kylskåpskall. Garnera med lite siktad kakao, jordgubbar och ätliga blommor.

Grundreceptet hittar ni HÄR.

Bild: Bakdags

Kommentarer
Postat av: Ida

Gud vad gott det ser ut! Den där måste jag prova! Fin blogg du har :)

2010-06-26 @ 22:21:33
URL: http://chokladsockerkaka.blogspot.com
Postat av: Visan

YUMMIE! Sugen på choklad nu eller vad :P

2010-06-30 @ 08:31:16
URL: http://visansgoda.blogg.se/
Postat av: BakJennie

Den ser smaskens ut(:

2010-07-02 @ 15:39:22
URL: http://jsjolin.blogg.se/
Postat av: Camilla

En toppenblogg :D Älskar att baka men är inte så duktig, men dina recept är väldigt lätta att följa :) Tack!

2010-07-08 @ 08:43:14
URL: http://allimaccamilla.blogg.se/
Postat av: Helena S / Bara en kaka till

Vad smaskigt med choklad i cheesecaken, det har jag faktiskt aldrig provat! Får ta och göra det snart. :-)

2010-07-11 @ 15:24:16
URL: http://www.baraenkakatill.se
Postat av: TårtOlga

så gott!

2010-07-18 @ 15:04:58
URL: http://olgascakes.blogsppot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0