Rabarberbakelser

Dessa söta maräng och rabarberbakelser bjöd jag på i måndags när min mamma hade tjejmiddag, och som tur var blev dom nöjda ;)

PS. Dom sista recepten på pajerna hittar ni på Kalasgott.



ca 8 st

Marängbotten
2 äggvitor
2 dl strösocker

Rabarberkompott
200 g rabarber
½ dl ljus muskovadosocker
½ dl rödvin
½ vaniljstång

Citrusgrädde
2 dl vispgrädde
1 msk socker
½-1 msk ospädd lime/citronsaft

1. Rabarberkompott
Skär rabarberna i centimeter tjocka skivor, häll i en kastrull. Dela vaniljstången på längden, lägg i kastrullen. Häll i muskovadosockret och rödvinet. Sjud i ca 10 min. Ta upp vaniljstången och skrapa ut vaniljskornen, rör ner i rabarberkompotten. Låt svalna.

2. Maräng
Sätt ugnen på 125 grader. Vispa äggvitorna hårt, tillsätt sockret och vispa tills smeten har blivit glansig. Fördela smeten i 8 muffinsformar. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 min. Låt kallna.

3. Vispa grädden med sockret och saften inte allt för hårt. Fyll maräng"skålarna" först med grädden och sen med kompotten, servera!

Bild: Bakdags



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0