Kladdkaka med Marianne

Kladdkaka är ju aldrig fel, här har jag gjort en med digestive och marianne godis. Grymt gott! :)





ca 10 st digestivekex
ca 2 msk smält smör

100 g mörk choklad (blockchoklad går bra)
100 g smör
2 ägg
2 dl socker
1 3/4 dl vetemjöl
en näve Marianne

1. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg kexen i en plastpåse och krossa dem tillsätt smöret. Tryck ut massan i en smord springform.  Bryt chokladen i bitar och smält tillsammans med smöret (i mikron eller vattenbad).  Vispa ägg och socker fluffigt och vitt. Sikta ner mjölet omväxlande med den smälta choklad och smörblandningen. Krossa Mariannegodisarna och rör ner i smeten.
2. Häll smeten i formen över Digestivekrosset. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 11 minuter. Pudra ev. på lite florsocker när den har svalnat. Förvara i kylskåp, den är godast kall.

För er som gillar grädde så passar det bra till!


Kommentarer
Postat av: Erika - Bakglädje

Mums... den skulle jag gilla. :-)

2010-11-23 @ 23:19:03
URL: http://bakgladje.blogspot.com
Postat av: Petra

Åh det låter ju underbart gott! Denna variant ska jag definitivt testa nästa gång det är kladdkakedags!

http://maybebrunch.blogspot.com/

2010-11-28 @ 19:52:43
URL: http://petralundevaller.blogspot.com
Postat av: Linnéa

Åh vad gott det låter! :) god jul på dig!

2010-12-23 @ 11:38:04
URL: http://baktokig.blogg.se/
Postat av: Carina

En av de godaste kladdkakor som jag har smakat! Perfekt brytning mellan botten, choladkladdet och karamellkrosset!

2011-12-01 @ 12:51:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0