Äppelkaka upside down med lönnsirapsmascarpone

Häromveckan var Kalasgott med i Göteborgsposten med några super recept, bland dom fanns en äpplekaka med lönnsirapsmascarpone som jag bara skulle testa! Och den blev verkligen jättegod! Så här kommer min variant av Jennies supermusiga äpplekaka :)

Grundreceptet hittar ni HÄR



5 äpplen

75 g + 150 g smält smör

1 dl + 1,5 dl farinsocker

1 dl strösocker

3 ägg

2 krm malen kanel

0,5 krm mald ingefära

1,5 tsk bakpulver

3,5 dl vetemjöl

250 g mascarponeost

1/4 dl lönnsirap

1. Klä en rund bakform (24 cm i diameter) i bakplåtspapper. Skala, kärna ur och skiva äpplena i halvcentimeter tjocka skivor. Smält 75 g smör tillsammans med 1 dl farinsocker och häll blandningen i botten av formen. Fördela äppleskivorna i ett fint mönster ovanpå. Vispa resterande 1,5 dl farinsocker med strösocker och ägg pösigt. Sikta i kanel, bakpulver och vetemjöl.

2. Tillsätt 150 g smält smör och rör smeten slät. Fördela smeten ovanpå äpplena. Grädda kakan i mitten av ugnen i 180 grader, ca 40 minuter. Låt kakan svalna. Vispa mascarponeost med lönnsirap ljust och fluffigt. Servera till kakan.

Bild: bakdags


Kommentarer
Postat av: Marina

Min sons kompis morfar kom precis med ca 5kg ekologiska härlig syrliga äpplen. Nu vet jag vad jag ska baka imårgon

2010-10-07 @ 13:45:24
URL: http://marimilocakedesign.se/
Postat av: Erika - Bakglädje

Vad gott det ser ut.

2010-10-08 @ 16:55:24
URL: http://bakgladje.blogspot.com
Postat av: MATBLOGGEN



Så gott det ser ut!! :)

Mums


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0