Jasminemacarons

Här kommer min andra omgång med macarons och denna gången blev det jasminemacarons med en fyllig chokladganache. Det blev extremt gott och kombinationen mellan choklad och jasmine funkar jättebra! :)




ca 30 st

3 Äggvitor
½ dl Strösocker
100g finfint malen skalad Mandel
190g Florsocker
Några droppar jasmine extrakt
Grön livsmedelsspray

Mörk Chokladganache
0,5 dl Vispgrädde
2 msk Vaniljsocker
100g Mörk Choklad


1. Vispa äggvitorna till ett skum och jasmine extraktet. Rör ned hälften av sockret och vispa lite till. Tillsätt resterande socker och  vispa tills marängen blivit tjock och glansig. Färga marängen med ljusgrön karamellfärg. Rör ihop den malda mandeln med flocksockret. Vänd försiktigt ned marängen i mandelsockermjölet.

2.
Rör om så att smeten blir jämn och fin, men rör inte så mycket att macaronsmeten blir lös. Spritsa/klicka
ut rudlar av smeten på bakplåtspapper- klädda plåtar, spritsa inte macaronerna för nära varandra.
Låt macaronerna vila på plåten i 45 minuter.  Grädda i mitten av ugnen i 150 grader, ca 9-11 minuter. Låt svalna, spraya hälften av macaronsen med den gröna livsmedelssprayen.

3. Koka upp grädde. Vänd ned chokladen och rör till en jämn och slät chokladkräm. Låt stelna en aning i kylen och spritsa sedan ut ganachen på hälften av macaroonerna. Tryck ihop varje fylld del med en ofylld. Förvara macaroonerna i kylskåpet.

Bild: Bakdags

Kommentarer
Postat av: Erika - Bakglädje

Vad snyggt det blev med sprayad grön färg på dem.

2010-10-14 @ 20:33:09
URL: http://bakgladje.blogspot.com
Postat av: carolna

hej, jag hade tänkt göra samma maracons som du gjorde första gången. och då behövs vaniljextrakt. och problemet är att jag inte hittat det någonstans så jag undrar om det verkligen är så viktigt att ha med det? den enda jag hittade var flytande vanilj arom och nån till. funkar det även med vanlig vaniljpulver? skulle kunna ersätta nån utav dom med samma mängd vaniljextrakt som du hade kanske. vad tycker du? aldrig bakat nåt sånt förut :D

2010-10-15 @ 16:14:18
Postat av: Tora

carolna:



det går lika bra att ta en halv vaniljstång! Det är bara det att det blir lättare att använda vaniljextrakt om man bakar mycket :)

Lycka till!

2010-10-15 @ 16:58:29
URL: http://bakdags.blogg.se/
Postat av: Camilla

Ser supergott ut :) Man kanske borde testa :)

2010-10-18 @ 13:21:58
URL: http://allimaccamilla.blogg.se/
Postat av: Helena Ljunggren

Vilka söta macarooner

2010-10-19 @ 09:36:54
URL: http://www.helenaljunggren.com
Postat av: Gia

Hej, tänkte göra dina macarons! Men jag har inte blockchoklad, går det att ersätta med kakao på nåt sätt, isåfall hur?

Ps, älskar din blogg! =)

2010-10-19 @ 12:48:20
Postat av: MATBLOGG



Så fina!! : )


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0