Äntligen Macarons!

Hurra! Efter tre försök har jag äntligen lyckats göra dom populära macaronsen! Eftersom jag hade misslyckats två gånger innan körde jag på ett säkert kort och använde vanilj och choklad som smaktillsats. Dom blev supergoda, krispiga utanpå och mjuka inuti. Så nu kommer det bli många macaronsbak framöver! :)

PS. Idag var jag för första gången i en asiatisk livsmedelsbutik och hittade jasminextrakt. Självklart var jag bara tvungen att köpa det, men när jag kom hem hade jag svårt för att komma på vad man kan använda det i. Så jag undrar om ni kanske har några bra tips?



Macarons
3 Äggvitor
½ dl Strösocker
100g finfint malen skalad Mandel
190g Florsocker
2 msk kakao

Vaniljsmörkräm
200g Smör
3 dl Florsocker
1 - 1 ½ tsk vaniljextrakt
1 Äggula

1.Vispa äggvitorna till ett skum. Rör ned hälften av sockret och vispa lite till. Tillsätt resterande socker och
vispa tills marängen blivit tjock och glansig. Rör ihop den malda mandeln med flocksockret och kakaon. Vänd försiktigt ned marängen i mandelsockermjölet. Rör om så att smeten blir jämn och fin, men rör inte så mycket att macaronsmeten blir lös.

2.
Spritsa/klicka ut rudlar av smeten på bakplåtspapper- klädda plåtar, spritsa inte macaronerna för nära varandra. Låt macaronerna vila på plåten i 45 minuter.  Grädda i mitten av ugnen i 150 grader, ca 9-11 minuter. Låt svalna.

3.
Vispa alla ingredienserna till smörkrämen tills det blir en jämn och slät kräm. Spritsa på en klick av smörkrämen på hälften av kakorna och lägg sedan ihop dem. Förvara macaroonerna i kylen.

Receptet kommer ifrån Jennies blogg Kalasgott

Bild: Tora Tjeerdsma

Mariannepaket!

Häromdagen när jag kom hem från skolan blev jag glatt överaskad när jag hittade ett paket i brevlådan! I paketet hittade jag Fazers specialutgåva av deras supergoda klassiker Marianne, plus en otroligt söt bricka som Sanna Annukka (designare på Marimekko) har designat. OM jag blev glad! Så jag vill tacka Fazer som gjorde en vanlig vardag lite roligare och godare ;)




Bild: Tora Tjeerdsma

RSS 2.0